Головна Новини Здоров'я наше тіло Як зрозуміти, що в організмі недостатньо магнію: відповідає експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зрозуміти, що в організмі недостатньо магнію: відповідає експерт

Брак магнію є у 80% дорослого населення

11 вересня 2020, 20:53 comments1839
Поділіться публікацією:

Магній є одним з ключових мікроелементів, тому що допомагає правильно функціонувати серцю, відповідає за настрій і пам'ять. Про це пише видання newsyou.

Як зрозуміти, що в організмі недостатньо магнію: відповідає експерт

Як зрозуміти, що в організмі недостатньо магнію: відповідає експерт. Фото: unsplash.

Про те, як можна розпізнати дефіцит магнію в організмі розповідає доктор медичних наук Анатолій Скельний. Це речовина, яка не синтезується в нашому організмі, тому має надходити ззовні. Але продукти, які вирощуються на хімічних добривах, значно втрачають її кількість в своєму складі.

Експерт каже, що нестача магнію часто супроводжується постійною втомою, частими перепадами настрою, запамороченням, поганою координацією рухів, сильним серцебиттям. Якщо ви помітили у себе подібні симптоми, то лікар рекомендує поміряти тиск. Перепади тиску попереджають про дефіцит магнію, запевняє Анатолій.

Також нестача цього мікроелемента в рази підвищує ризик ішемічної хвороби серця. Якщо організм не отримує його в потрібній кількості, то це може привести до гіпертонії, атеросклерозу, діабету, інфаркту та інсульту.

"Людина з дефіцитом магнію страждає спазмами судин, порушується кровообіг, настрій знижується разом з якістю життя. Організм не встигає реагувати, потреба в магнії зростає", — ділиться фахівець.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини