Головна Новини Здоров'я наше тіло Як уникнути хронічних захворювань нирок
commentss НОВИНИ Всі новини

Як уникнути хронічних захворювань нирок

Не ігноруйте проблеми, які можуть бути пов'язані з нирками

30 липня 2020, 16:25
Поділіться публікацією:

На жаль, при багатьох серйозних захворюваннях нирки не болять і, відповідно не кличуть до лікаря, та і жити в своє задоволення не заважають. Тому величезна кількість нефрологічних хворих дізнаються про те, що мають проблеми з нирками через багато років після того, як вони почалися. Про те, як уникнути хронічних захворювань цього органу, розповів спеціаліст-нефролог, доктор медичних наук Євген Шилов, передає Ukrhealth.

Як уникнути хронічних захворювань нирок

За його словами, необхідно регулярно стежити за артеріальним тиском і рівнем цукру в крові, а також не допускати, щоб талія запливала жиром. Якщо з'явилася зайва вагу, потрібно від неї позбутися.

Також ви повинні бути фізично активною людиною, не палити і не зловживати алкоголем, правильно харчуватися. Крім того, не варто зловживати ліками, так як багато з них мають нефротоксичний ефект, тобто токсичні для нирок.

"Основна причина виникнення хронічних захворювань нирок — не інфекційні ураження сечостатевої системи, як вважають багато хто, а хвороби цивілізації", — підкреслив експерт. Він має на увазі на діабет другого типу, артеріальну гіпертонію, метаболічний синдром, сечокам'яну хворобу.

Хронічна хвороба нирок являє собою тривале прогресивне зниження функції нирок. Симптоми розвиваються повільно і непомітно, тому на ранніх стадіях хворобу, як правило, складно визначити. На просунутих стадіях з'являються нудота, стоматит, ніктурія, апатія, свербіж, зниження ясності розуму, м'язові судоми, затримка рідини і так далі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які ознаки вказують на те, що нирки погано працюють.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини