Головна Новини Здоров'я наше тіло Як мобільні телефони можуть нашкодити здоров'ю
commentss НОВИНИ Всі новини

Як мобільні телефони можуть нашкодити здоров'ю

Мобільні телефони надають шкідливий вплив на організм

29 червня 2020, 18:20 comments3061
Поділіться публікацією:

Сучасне життя важко уявити без мобільного телефону. З його допомогою ми спілкуємося з друзями і близькими, дізнаємося нову інформацію, оплачує рахунки, слухаємо музику та багато іншого. Цей гаджет істотно полегшує нам життя. Але не варто забувати про шкідливий вплив смартфона на організм. Чим він небезпечний?

Як мобільні телефони можуть нашкодити здоров'ю

Алергія

Вчені з'ясували, що деякі мобільні телефони містять нікель і кобальт — хімічні метали, які можуть викликати симптоми алергічного дерматиту при контакті зі шкірою. Так, що варто хоч іноді випускати телефон з рук.

Рак

Людям, які безвилазно "сидять" в мобільному телефоні загрожує серйозне захворювання. Дослідники вважають, що радіація, яку випромінює гаджет, здатна спровокувати онкологію. Тому, користуватися телефоном варто рідше і тим більше, не залишайте його на ніч під подушкою.

Запалення сухожиль і суглобів

Постійне використання мобільного може привести до запальних процесів в суглобах і сухожиллях пальців рук, зап'ястків і ліктів.

Депресія

Безконтрольне використання смартфона може призвести до депресивного стану. Такі висновки зробили вчені після результатів дослідження. Вони виявили, що гаджети негативно впливають на психологічний стан людей.

Безсоння

Не користуйтеся телефоном перед сном, інакше буде мучити безсоння. Блакитне світло, яке виходить з екрану, перешкоджає виробленню мелатоніну, тому сон стає переривчастим і неспокійним. Смартфони порушують роботу біологічних годин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як перестати сидіти в телефоні і почати жити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини