Головна Новини Здоров'я наше тіло Як допомогти організму перенести спекотну погоду
commentss НОВИНИ Всі новини

Як допомогти організму перенести спекотну погоду

У спекотну погоду зростають ризики перегріву організму

12 червня 2020, 10:30 comments2120
Поділіться публікацією:

Всі ми любимо літо, але, коли температура повітря починає різко підвищуватися, хочеться швидше сховатися від сонця. Аномальна спека впливає на стан всього організму. Він швидко втрачає вологу і загострює деякі захворювання. Як же впоратися з такою погодою?

Як допомогти організму перенести спекотну погоду

В першу чергу, постарайтеся менше часу проводити під палючим сонцем, а коли виходите на вулицю – не забувайте головний убір. Також віддайте перевагу одягу з натуральних тканин, які пропускають повітря і дозволяють йому циркулювати. Захищайте шкіру сонцезахисними кремами і не забувайте носити сонцезахисні окуляри.

При жаркій погоді рекомендується пити на добу не менше 2-х літрів води. Правильний водний режим нормалізує тиск, позбавить від перегріву, активізує обмін речовин. Замість води можна ще вживати не міцний чай, морс і хлібний квас. А ось від спиртних напоїв краще відмовитися, тому що вони викликають зневоднення організму.

Рекомендується також виключити в жарку погоду надмірні фізичні навантаження. Якщо хочете вийти на пробіжку, то робіть це ввечері, коли температура трохи знизитися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 11 червня, в деяких регіонах України спека досягла максимальних значень з початку літа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини