Головна Новини Здоров'я наше тіло Як часто потрібно прати постільну білизну
commentss НОВИНИ Всі новини

Як часто потрібно прати постільну білизну

У прохолодний період потрібно вибирати постіль з сатину

29 жовтня 2020, 12:05 comments1420
Поділіться публікацією:

Багато людей безвідповідально підходять до особистої гігієни й можуть не міняти постільну білизну місяць, а то і більше. Вони не замислюються над тим, які "монстри" здатні жити в їх ліжку. Мікробіолог Оксана Вольська в програмі "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" розповіла, як часто потрібно міняти постільну білизну, щоб в ній не накопичувалися бактерії. Про це передає видання "Сегодня".

Як часто потрібно прати постільну білизну

Спеціаліст зазначила, що своє ліжко варто тримати в чистоті, адже в середньому людина проводить уві сні 8 годин на день. І щоб сон був приємним і комфортним, постіль повинна бути м'якою, свіжою і чистою. Чому це так важливо?

По-перше, через вологу, яка накопичується, коли ми спимо, ліжко є ідеальним середовищем для розмноження бактерій і грибків. А по-друге, якщо регулярно не провітрюється ковдри та подушки, то заведуться пилові кліщі. Виносьте їх на балкон, витрушуйте, можна залишити на деякий час на морозі або під променями сонця.

Мікробіолог зазначила, що прати білизну потрібно не рідше ніж раз на тиждень. У прохолодний період бажано спати на ліжку з сатину, а влітку — з бавовни.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що постільна білизна може бути небезпечною для здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини