Головна Новини Здоров'я онкологія Вченим вдалося передбачити сприйнятність людини до раку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вченим вдалося передбачити сприйнятність людини до раку

Це дослідження привело вчених до глибшого розуміння екологічних причин раку і розвитку раку в цілому

18 листопада 2020, 02:30 comments1029
Поділіться публікацією:

Вченим з Великобританії вдалося з'ясувати, які люди найбільше схильні до розвитку онкологічних захворювань. Про це повідомляє видання Science Daily.

Вченим вдалося передбачити сприйнятність людини до раку

ФОТО: З відкритих джерел

На думку фахівців, кожна людина піддається впливу низьких рівнів канцерогенів (речовин або радіації, що сприяють утворенню раку) в навколишньому середовищі. Одним з найбільш поширених є бензопірен — хімічний забруднювач, який міститься в димі від печей, наприклад дров'яних пальниках, у вихлопних газах, і навіть димі від м'яса і риби, приготованих на грилі.

В ході дослідження вдалося з'ясувати, що один з активних інгредієнтів бензопірену під назвою BPDE може пошкоджувати послідовність ДНК, що призводить до різних мутацій, здатних викликати онкозахворювання.

Під час експерименту дослідники обробляли клітини людини BPDE, а потім, використовуючи методи молекулярної біології, визначали схильність організму до раку.

"Наше дослідження дозволило по-новому поглянути на ефекти впливу бензопірену на клітини, що важливо для розуміння екологічних причин раку і розвитку раку в цілому. Розуміння цього механізму може допомогти краще прогнозувати і виявляти негативні наслідки забруднення, а також дозволяє краще інтерпретувати геноміку раку ", — зазначила Єва Петерман, доктор з Інституту раку і геномних наук Бірмінгемського університету.

Раніше "Коментарі" розповідали про три продукти, які знижують ризик захворіти на рак.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини