Головна Новини Здоров'я онкологія Онколог пояснила, що провокує швидке зростання пухлин
commentss НОВИНИ Всі новини

Онколог пояснила, що провокує швидке зростання пухлин

Є багато причин, які прискорюють ріст пухлин

23 вересня 2020, 17:45
Поділіться публікацією:

Багато людей стикаються з таким страшним діагнозом, як рак. Але важливо вчасно звернутися до лікаря і почати лікування. А ще краще вести здоровий спосіб життя, щоб подібні захворювання обходили вас стороною. Лікар-онколог Олена Смирнова на своїй сторінці в Instagram розповіла, що може спровокувати швидке зростання пухлин.

Онколог пояснила, що провокує швидке зростання пухлин

Спеціаліст зазначила, що необхідно позбавитися від шкідливих звичок, зокрема куріння. У людей, які не можуть і дня прожити без сигарети, ризик розвитку раку товстої кишки значно збільшується. Захворювання у них проходить в агресивній формі, тому що рак дає метастази та переходить на інші органи.

Серед інших причин, які прискорюю зростання пухлин, є неправильний раціон харчування, а саме, переважання в меню жирів і низький вміст клітковини. Плюс до всього, на здоров'я серйозно впливає малорухливий спосіб життя і вживання алкогольних напоїв.

Велике значення має і сімейна історія, тому що 15-20% випадків раку товстої кишки передаються у спадок. Ризик поступово зростає в залежності від числа уражених членів родини та тяжкості клінічної картини.

Онколог пояснила, що провокує швидке зростання пухлин - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якої категорії людей не страшний рак.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини