Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Вчені знайшли новий спосіб боротьби з карієсом
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли новий спосіб боротьби з карієсом

Вчені знайшли спосіб, як під час чищення зубів не знищувати корисні бактерії

20 серпня 2020, 10:55 comments1367
Поділіться публікацією:

Новий спосіб для захисту зубів від карієсу винайшли американські вчені. В Університеті Іллінойсу в Чикаго створили хімічний порошок, який вбиває в роті небезпечні бактерії, але не впливає на корисні. Про це пише New Atlas.

Вчені знайшли новий спосіб боротьби з карієсом

Профілактика карієсу. Фото: ukrdental.com

Карієс виникає, коли бактерії   Streptococcus mutans починають активно розвиватися в порожнині рота. Вони створюють на зубах певну плівку, яка надалі руйнує емаль.

"Раніше, щоб знищити ці бактерії, доводилося використовувати оксид міді, оксид цинку, срібло. Але мінус в тому, що вони вбивають не тільки погані, але й корисні бактерії", — йдеться в статті.

Ці корисні бактерії допомагають, наприклад, травленню.

Тепер же група вчених з Чикаго, яку очолив доктор Рассел Песавенто, створили основу для зубної пасти майбутнього. Для цього вони детально вивчили властивості, якими володіють наночастинки оксиду церію. Виявилося, що вони майже в половину знижують здатність бактерій Streptococcus mutans створювати небезпечну плівку на зубній емалі. При цьому, речовина майже безневинна для інших бактерій.

Тепер перед ученими стоїть завдання з'єднати частинки оксиду церію з фторидом, який зміцнює емаль. Якщо експеримент буде успішним, дослідники обіцяють створити зубну пасту, яка може стати новим ефективним методом профілактики карієсу.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, які зубні пасти можуть, навпаки, спровокувати появу карієсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини