Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Чи допомагають маски в боротьбі з коронавірусом: унікальний експеримент вчених, який дав відповідь (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи допомагають маски в боротьбі з коронавірусом: унікальний експеримент вчених, який дав відповідь (ВІДЕО)

Експериментально доведено важливість масок під час пандемії коронавіруса

17 липня 2020, 22:35 comments2180
Поділіться публікацією:

Німецькі вчені за допомогою експерименту вивчили траєкторію поширення коронавірусу в суспільстві. Про це повідомляє "Deutsche Welle" з посиланням на медиків університетської клініки Мюнхена.

Чи допомагають маски в боротьбі з коронавірусом: унікальний експеримент вчених, який дав відповідь (ВІДЕО)

Співаки хору Баварського радіо, вдихаючи дим від електронних сигарет без нікотину, співали. Це дозволило побачити, наскільки далеко краплі слини можуть розлітатися на відкритому просторі.

"Експеримент показує, що при достатній вентиляції крапля слини може долітати на відстань двох-двох з половиною метрів вперед і до півтора метрів з боків. Дуже часто в суспільстві такі дистанції не дотримуються", — повідомив Маттіас Ехтернах, лікар університетської клініки, автор експерименту.

Відповідно, маска значно зменшить відстань польоту і не дозволить і вбереже від зараження. На думку організаторів експерименту, маски допоможуть в тих місцях, де багато людей, зокрема, в церковному або аматорському хорі.


Раніше "Коментарі" давали прогноз ООН, яким буде світ після епідемії коронавіруса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини