Головна Новини Здоров'я народна медицина В Україні вирішили збільшити тариф на лікування інсульту та інфаркту
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вирішили збільшити тариф на лікування інсульту та інфаркту

Тариф на лікування гострого інфаркту збільшений майже у 2 рази

4 вересня 2020, 15:41 comments1256
Поділіться публікацією:

Дві третини смертей в Україні припадають на серцево-судинні захворювання. Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов сьогодні, 3 вересня, звітуючи перед Верховною Радою заявив, що на тлі цього МОЗ приділив цьому питанню особливу увагу і збільшив медичні тарифи на лікування цих хвороб.

В Україні вирішили збільшити тариф на лікування інсульту та інфаркту

Степанов повідомив, що тариф на лікування гострого інфаркту збільшений з 16 тис. грн до реальних 30 109 грн, а тариф на лікування гострого мозкового інсульту — з 19 тис. грн до майже 27 тис. грн.

Крім того, Степанов заявив, для реального розвитку медичної галузі в Україні необхідно виділити на її фінансування мінімум 5% ВВП.

"Якщо порівнювати з європейськими країнами, то там показники починаючи від 6-7% до 12% ВВП. Це, в тому числі і до вас питання, шановні народні депутати", — заявив міністр.

Раніше "Коментарі" писали, що неврологи, офтальмологи та хірурги є найпопулярнішими лікарями в нашій країні. Українці масово оформляють електронні направлення до вищеперелічених лікарів. Про це стало відомо 4 вересня на проведеному брифінгу. Також в цей список входять ендокринологи, кардіологи та травматологи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини