Головна Новини Здоров'я народна медицина Які трави і вітаміни повинні бути в літній аптечці
commentss НОВИНИ Всі новини

Які трави і вітаміни повинні бути в літній аптечці

В аптечці корисно мати ряд лікарських трав

22 липня 2020, 12:30
Поділіться публікацією:

У домашній аптечці повинні бути ліки на всі випадки життя, особливо, якщо ви збираєтеся в подорож. Але зміцнити здоров'я та покращити самопочуття можна не тільки за допомогою таблеток. Лікар-нутриціолог Надя Андрєєва на своїй сторінці в Instagram розповіла, які трави та вітаміни повинні завжди бути під рукою.

Які трави і вітаміни повинні бути в літній аптечці

Фахівець рекомендує для підтримки травлення запастися чаєм ККФ (з насіння куміна, коріандру і фенхелю). Це засіб порадує печінку, шлунок і кишківник після будь-якого застілля або сухого прийому їжі. Спеції необхідно змішати в рівних пропорціях. 2-3 чайних ложки суміші залити 1 літром окропу і настояти (можна в термосі). Пити настій під час кожного прийому їжі.

Також при проблемах з травленням допоможе деревій. Він ефективно справляється з отруєнням, нетравленням або діареєю. При перших ознаках заваріть 1 столову ложку деревію на півлітра гарячої води, дайте настоятися і вживайте протягом дня.

При сонячних опіках використовуйте кокосову і лавандову олію. Перший засіб чудово охолоджує, а другий — допомагає при термічних опіках. В 1 столову ложку кокосової олії додайте 5-10 крапель олії лаванди.

При перших симптомах застуди під рукою чудово мати вітамін С, вітамін Д і цинк у хороших дозуваннях. Якщо дере в горлі, ви починаєте чхати — прийміть 1 грам вітаміну С (розділіть на 2-3 прийоми), 7000-1000 МЕ вітаміну Д, 30-50 мг цинку після їди. Такою схемою можна підтримати організм у перші три дні застуди. Вона пройде значно легше та швидше.

Які трави і вітаміни повинні бути в літній аптечці - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які трави, додані в чай, допомагають зміцнити імунну систему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини