Головна Новини Здоров'я народна медицина Як правильно пити лікувальні трави: прості правила
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно пити лікувальні трави: прості правила

Сильні відвари трав пити необхідно тільки за призначенням лікаря

15 вересня 2020, 17:40
Поділіться публікацією:

Багато людей вдаються до народної медицини, щоб зміцнити здоров'я і позбавитися від різних захворювань. Великою популярністю користуються чаї на основі лікарських трав. Але як їх приймати? Відповіддю на це питання поділилася у себе на сторінці в Instagram лікар-натуропат Ксенія Машкіна.

Як правильно пити лікувальні трави: прості правила

Спеціаліст зазначила, що легкі збори лікувальних трав можна пити без перерви 1-2 місяці, потім потрібно або робити перерву, або міняти склад збору. А ось сильні відвари краще пити 20 днів, потім робити перерву 10 днів. Але тільки за призначенням і під контролем фахівця.

Прості збори кращі, ніж багатокомпонентні. Намагайтеся вибирати ті, де 3-5 інгредієнтів, а не 10-20 трав. Так буде легше зрозуміти, на що ви погано зреагували й вчасно вжити заходів.

Лікар зазначила, що трав'яні збори з пижмою, мати-й-мачухою, полином, валеріаною, деревієм, чистотілом, хмелем — сильнодіючі. Перед прийманням подібних зборів краще проконсультуватися з лікарем.

При вагітності не можна: полин, оман, спориш, материнку, крушину, бузину, буркун, шавлій, барбарис, алое, ялівець, чебрець повзучий, толокнянку, календулу, петрушку і чистотіл.

Як правильно пити лікувальні трави: прості правила - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які трави додати в чай, щоб зміцнити здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини