Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені спростували найпопулярніший міф про алкоголь
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені спростували найпопулярніший міф про алкоголь

Вчені заявили, що «зниження градуса» не призводить до більшого похмілля

27 червня 2020, 23:15 comments3665
Поділіться публікацією:

Існує думка, що уникнути вранці серйозного похмілля і поганого самопочуття, можна лише в тому випадку, якщо вживати спиртні напої в певній послідовності. Але вчені не згодні з цим твердженням.

Вчені спростували найпопулярніший міф про алкоголь

Фахівці, щоб дізнатися істину, провели дослідження. Для експерименту вони запросили близько 100 чоловіків та жінок різного віку. Учасників розділили на дві групи і поставили перед ними завдання. Метою добровольців з першої групи було вживання спочатку пива, а потім вина, а другої — навпаки. Була і контрольна група, яка вживала тільки один вид алкогольного напою. Через 14 днів учені повторили експеримент, змінивши лише послідовність випитого спиртного.

Вміст алкоголю в крові учасників вимірювали за допомогою звичайного алкотестера. В середньому, кожен доброволець випивав по 1,3 літра пива і 0,7 літра вина. Результати експерименту показали, що послідовність алкогольних напоїв не грає ніякої ролі, тільки кількість випитого. Якщо людина перевищує свою норму, тоді є високий ризик того, що вранці у нього буде погане самопочуття. Тому, не слід зациклюватися на "порядку" спиртного, важливо контролювати лише дозування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в якій кількості алкоголь не шкодить нашому організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини