Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали напої, здатні ослабити коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали напої, здатні ослабити коронавірус

Ці напої мають масу корисних властивостей

16 листопада 2020, 09:25 comments1539
Поділіться публікацією:

Вчені з усього світу працюють над створенням вакцини від коронавірусної інфекції, яка в цьому році сколихнула всю планету. І паралельно з цим проводять дослідження, щоб зрозуміти, як знизити ефективність захворювання в організмі.

Вчені назвали напої, здатні ослабити коронавірус

фото з відкритих джерел

Німецькі фахівці з Інституту молекулярної вірусології в ході експерименту виявили напої, які майже на 100% пригнічують більшість інфекцій і вірусів в нашому організмі, в тому числі й COVID-19.

Експерти змішували при кімнатній температурі рослинні речовини з вірусом грипу А, аденовірусом типу 5, свинячим грипом і коронавірусом. Після певного періоду вони виміряли інфекційність. Виявилося, що сік з чорноплідної горобини майже на 97% послабив COVID-19 і сталося це буквально за кілька хвилин. Ефективний результат також показав гранатовий сік і зелений чай, які придушили активність вірусу в десятки разів. А ось сік бузини такими властивостями похвалитися не зміг.

Дослідники припускають, що це пов'язано з високим вмістом поліфенолів — потужних антиоксидантів, які входять до складу натуральних напоїв. Ці речовини створюють кислотне середовище, при якій COVID-19 втрачає свою силу.

Вчені рекомендують цими соками кожен день полоскати горло, щоб "вбити" в роті все віруси та шкідливі бактерії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що виявлено ще один наслідок коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини