Головна Новини Здоров'я дієта і харчування ТОП-8 способів відновитися після лікування антибіотиками
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-8 способів відновитися після лікування антибіотиками

Лікар перелічила продукти, які слід вживати тим, хто відновлюється після антибіотиків

24 вересня 2020, 14:24
Поділіться публікацією:

Якщо ви пройшли лікування антибіотиками, то після слід підтримати свій організм. Для цього необхідно, зокрема, вибудувати правильний раціон харчування. Про їжу, яку обов’язково вживати після курсу антибіотиків, розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська "УП. Життя".

ТОП-8 способів відновитися після лікування антибіотиками

Лікар рекомендує вживати їжу, яка збільшить адаптаційні можливості організму, розумову та фізичну працездатність. Такі продукти мають містити:

1) Вітамін Е та фосфоліпіди – для захисту клітини від впливу токсичних речовин, утворення інтерферону та імуноглобулінів (антитіл) в організмі. Містяться у зварених нам’яко яйцях, трісці, скумбрії, суміші нерафінованих олій (оливкової, пророщеної пшениці та сезамової).

2) Вітамін С – для знешкодження токсинів, вірусів і бактерій, досягнення протизапального та антиалергічного ефекту. Містяться у настої шипшини, мороженій чорній смородині та вишні, зелені петрушки, свіжій та квашеній капусті.

3) Каротиноїди – для покращення стану слизової шлунка, кишківника та органів дихання. Містяться у моркві, гарбузі, перцю червоному та жовтому, куразі, горобині чорній, обліписі, якісній томатній пасті.

4) Вітаміни В – для активізації синтезу гемоглобіну, покращення стану крові та здатності печінки до детоксикації, відновлення роботи нервових клітин, нейтралізації вільних радикалів. Містяться у рисових і пшеничних висівках, печінці, яйцях, сирому шпинаті, броколі, субпродуктах, гороху, квасолі, горіхах волоських, фундуку, крупах, серці, кисломолочних, капусті та зелені.

5) Амінокислоти – для утворення імунних клітин, видалення вірусів та бактерій, відновлення організму після виснажливої втоми, захисту клітин печінки та головного мозку від інтоксикації. Містяться у нежирному неміцному бульйоні на курятині або телятині, молочній сироватці, жирному кисломолочному сирі та 30% сметана, спаржі, соєвих ростках та соєвих продуктах, птиці, яйцях, нежирній свинині, цибулі, часнику, броколі.

6) Коензим Q10 – для зменшення наслідків гіпоксії, енергії клітинам та відновлення м’язової сили та стану нервової системи. Містяться у серці, печінці, шпинаті, арахісі.

7) Рослини, ягоди та коренеплоди, які мають антигіпоксантні та антиоксидантні властивості – кропива, липа, овес, горобина, листя чорної смородини, імбир, калина звичайна, кардамон, куркума, селера, чорниця, цикорій.

8) Пребіотики – для стимулювання росту корисних мікроорганізмів в товстому кишківнику. Містяться у цибулі, часнику, корені цикорію, топінамбурі, вівсяній крупі, охолодженій вареній картоплі та зеленому банані.

Раніше лікар-гастроентеролог розповіла, як правильно приймати антибіотики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини