Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Стало відомо, які продукти є найбільш токсичними
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, які продукти є найбільш токсичними

Не всі натуральні продукти можна назвати безпечними

8 вересня 2020, 14:43 comments1295
Поділіться публікацією:

Красиве екомаркування, на жаль, не гарантує безпеку і натуральність куплених продуктів. Детальніше про те, чому навіть фермерські продукти можуть бути небезпечними, розповів експерт з органічного землеробства Яків Любоведський. Про це пише видання changeua.

Стало відомо, які продукти є найбільш токсичними

Стало відомо, які продукти є найбільш токсичними. Фото: unsplash.

Фахівець каже про те, що для збереження врожаю, необхідно обробляти його пестицидами. Саме  пестициди можуть погано вплинути на здоров'я людини. Тому що, перш ніж потрапити на стіл, продукти насичуються токсичними речовинами, в яких міститься багато залишкових накопичувальних пестицидів.

Варто побоюватися навіть овочів і фруктів, каже Яків. Оскільки фермери часто можуть видавати їх за натуральні, не дивлячись на те, скільки в них отрути. Також він додав, що найбільша кількість пестицидів міститься в насінні, горосі та соняшниковій олії. І все тому, що перед збором врожаю, горох і соняшник просушують гербіцидами.

Любоведський радить купувати продукти тільки у тих виробників, яким ви довіряєте, і які перевірені часом.

Раніше відомий онколог Іван Карасьов попереджав про небезпеку рафінованої соняшникової олії — вона може спровокувати рак. Цей продукт в процесі рафінування обробляється хімічними речовинами. А оскільки відомо, що повністю очистити олію від них неможливо, то якась їх частина потрапляє в їжу.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, названий найшкідливіший спосіб приготування м'яса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини