Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Список напоїв, які краще не пити у спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Список напоїв, які краще не пити у спеку

В цих напоях багато цукру, а значить вони ще більше посилюють спрагу

15 червня 2020, 11:00 comments4776
Поділіться публікацією:

У спекотну погоду наш організм активно втрачає рідину, тому її потрібно регулярно поповнювати. Тільки не всі напої можуть впоратися з цим завданням. Є ті, які не втамовують спрагу, а навпаки, лише підсилюють її. Що ж не рекомендується пити у спеку?

Список напоїв, які краще не пити у спеку

Солодка газована вода

Цей напій не рекомендується пити ні у теплий, ні у холодний сезон. Газована вода містить багато цукру, барвників, підсилювачів смаку та інших хімічних добавок, які не приносять організму ніякої користі. Холодна газована вода здатна втамувати спрагу на кілька хвилин, а потім пити хочеться ще більше.

Пакетовані соки

Від цього смачного напою у спеку також краще відмовитися. У пакетованих соках багато цукру і такі ж речовини, як і у газованій воді, тому вони не справляються із спрагою. А ось свіжовичавлений сік буде набагато кориснішим.

Квас

Якщо квас приготований вдома з натуральних продуктів, тоді питань немає, він дійсно втамовує спрагу, додає бадьорості і покращує травлення. Але, якщо ви купили його в магазині, то не дивуйтеся, чому вам постійно хочеться пити, адже в ньому також багато цукру та інших добавок.

Холодний чай-кава

Експерти кажуть, що ці напої містять кофеїн, який сприяє зневодненню. Через цю речовину організм втрачає солі і електроліти, а значить, риск отримати тепловий удар збільшується.

Пиво

Так, у спекотний день хочеться випити склянку холодного пива. Але краще все-таки утриматися від спокуси, тому що цей напій містить алкоголь, і, відповідно, виводить рідину із тканин, а ще призводить до додаткового навантаження на серце та судини. До речі, це стосується всіх спиртних напоїв.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що допоможе організму впоратися з жаркою погодою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини