Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що станеться з організмом, якщо пити чай кожен день
commentss НОВИНИ Всі новини

Що станеться з організмом, якщо пити чай кожен день

У чаї міститься багато корисних кислот

24 листопада 2020, 16:05 comments2497
Поділіться публікацією:

Чай — один з найсмачніших і популярних напоїв у світі. Він не просто зігріває нас в холодну погоду, але і збагачує організм вітамінами й корисними речовинами. Що буде, якщо вживати чай кожен день? І чи варто дотримуватися норми?

Що станеться з організмом, якщо пити чай кожен день

Фото: Yandex.by

Знижує ризик раку і діабету

Вчені стверджують, що в складі чорного і зеленого чаю є речовини, які захищають організм від вільних радикалів, які пошкоджують клітини та можуть спровокувати розвиток онкологічного захворювання. Ще експерти з'ясували, що часте вживання чорного чай знижує ризик появи діабету другого типу.

Заряджає бадьорістю і допомагає нормалізувати сон

Вранці міцний чай можна пити замість кави, тому що він також допомагає підбадьоритися і відновлює сили. А ось, якщо у вас проблеми зі сном, тоді ввечері зробіть собі китайський чай Те Гуань Інь, який позитивно діє на нервову систему, знімає стрес і розслабляє. Для міцного сну можна вибрати й інші сорти, на ваш розсуд.

Знижує тиск і зміцнює імунітет

У складі чаю також є вітамін Р, який допомагає нормалізувати тиск і зміцнює захисні сили імунної системи.

Сприяє схудненню

Мабуть, кожен знає про те, що зелений чай сприяє схудненню, тому що прискорює обмін речовин, покращує травлення й очищає організм від шлаків і токсинів.

Але при цьому, лікарі радять притримувати норми у вживанні чаю, яка визначається індивідуально. Найчастіше вона становить не більше 3 чашок в день по 300 мл.

Якщо її не дотримуватися, то можна "заробити" проблеми з печінкою, пошкодити емаль зубів і порушити процес засвоєння організмом деяких вітамінів і речовин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як дешевий чай може зашкодити здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини