Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що станеться, якщо з'їсти продукти з цвіллю
commentss НОВИНИ Всі новини

Що станеться, якщо з'їсти продукти з цвіллю

Цвіль може легко проникнути в товщу продукту

3 серпня 2020, 13:30 comments1710
Поділіться публікацією:

У кожного продукту є свій термін придатності. Але, якщо зберігати його в неправильних умовах, тоді він зіпсується швидше і на ньому з'явиться цвіль. На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Олена Мотова розповіла, чи небезпечно вживати запліснявілі продукти.

Що станеться, якщо з'їсти продукти з цвіллю

Спеціаліст зазначила, що цвіль складається з окремих ниток, на кінцях яких утворюються спори. Саме спори надають цвілі кольору. Нитки можуть розташовуватися не тільки на поверхні, але й глибоко всередині продукту. Коли ми бачимо зелені точки на хлібі, біле напилення на сирі, оксамитові кола, розміром з монету, на фруктах і пушок на поверхні желе, це означає, що кореневі нитки вже глибоко проникли в продукт.

Така їжа несе загрозу здоров'ю людини, тому що може викликати алергію і проблеми з дихальною системою. Цвіль здатна виробляти мікотоксини — речовини, які володіють токсичними властивостями. Позбутися від них не так вже й просто, тому що вони дуже термостабільні, навіть при температурі 100 градусів і вище.

Лікар каже, що мікотоксини починають вироблятися при певних умовах, коли продукт вже зіпсований.

Якщо ви виявили на їжі підозрілі плями, напилення, дивний запах, а це найчастіше трапляється з "м'якими" продуктами, наприклад, з хлібом, тоді варто їх викинути. У такій їжі багато вологи, тому цвіль і патогенні бактерії, легко проникають в товщу продукту і  там розмножуються.

Що станеться, якщо з'їсти продукти з цвіллю - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як безпомилково визначити зіпсоване вино.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини