Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Пити чи не пити воду під час їжі: думка дієтолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Пити чи не пити воду під час їжі: думка дієтолога

Ходить міф, що вода, прийнята під час або після їжі розбавляє шлункові ферменти і кислоти, а також перешкоджає травленню

1 вересня 2020, 17:03
Поділіться публікацією:

Про те, чи можна пити воду під час прийому їжі, безліч людей сперечаються, так і не знаходячи правильної відповіді. Дієтолог Алла Манайкіна вирішила розвінчати всі популярні міфи про це, передає видання golos.

Пити чи не пити воду під час їжі: думка дієтолога

Пити чи не пити воду під час їжі: думка дієтолога. Фото: girls-secrets.

Безліч хімічних реакцій, які відбуваються при вживанні їжі, потребують води. Тому що з неї складається слина і шлунковий сік. Тобто, маючи базові уявлення про фізіологію людини, можна спростувати цей міф, запевняє дієтолог.

А щоб довести наступний аргумент, необхідно трохи розбиратися як функціонує шлунок. Його поділяють на проксимальний відділ (функція зберігання їжі) і дистальний відділ (функція перемішування і переробки). І коли їжа потрапляє в організм, тверді її компоненти розташовуються шарами, а за допомогою рідини і шлункового соку вони надходять в дистальний відділ шлунка.

Під час прийому їжі вода ніяк не впливає на кислотність і роботу ферментів шлункового соку. При правильній роботі шлунок може самостійно регулювати концентрацію шлункового соку в організмі.

Дієтолог каже, що можна пити воду і під час їжі, і перед, і після. Головне, не переборщити з цим, щоб рідина встигала виходити зі шлунка. Тому якщо ви звикли запивати трапезу склянкою води, немає явних причин, щоб відмовитися від цього.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як правильно їсти арахісову пасту: відповідає дієтолог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини