Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять суперпродуктів, які варто почати їсти вже зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять суперпродуктів, які варто почати їсти вже зараз

Ці, відомі всім продукти, зміцнюють здоров'я та запобігають ризику багатьох хвороб

18 листопада 2020, 18:37
Поділіться публікацією:

Американські дієтологи склали список продуктів, які повинні бути присутніми в раціоні кожної людини. Спеціалісти називають їх суперпродуктами, адже вони надзвичайно багаті корисними речовинами, сприяють зміцненню імунітету і покращують стан здоров'я в цілому. Про це повідомляє американське видання Eat This, Not That.

П'ять суперпродуктів, які варто почати їсти вже зараз

ФОТО: З відкритих джерел

Оливкова олія

Багато експертів пов'язують вживання оливкової олії першого віджиму зі зниженням ризику захворювання на рак, серцево-судинними захворюваннями, а також інсультом.

Сочевиця

Це хороше джерело білка і клітковини, яке експерти в галузі охорони здоров'я радять за його здатність зменшувати запалення, знижувати рівень холестерину, сприяти метаболізму жирів і зменшувати апетит.

Волоський горіх

Дослідження показують, що жменя волоських горіхів містить майже вдвічі більше антиоксидантів, які борються з хворобами, ніж еквівалентна кількість будь-якого іншого горіха.

Овес

Це ще один продукт, багатий клітковиною. Дослідження, опубліковане в Американському журналі суспільної охорони здоров'я, показало, що вживання однієї порції вівсянки два-чотири рази на тиждень знижує ризик розвитку діабету другого типу на 16 відсотків.

Помідори

Десятки досліджень припускають зв'язок між регулярним споживанням помідорів і зниженням ризику серцево-судинних захворювань, ушкоджень шкіри і деяких видів онкології. А нещодавнє дослідження показало, що вживання цього овоча на 18% знижує ризик раку простати у чоловіків.

Раніше "Коментарі" розповідали про п'ять шкідливих харчових звичок чоловіків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.eatthis.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини