Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять речей, які ніколи не можна класти в мікрохвильовку
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять речей, які ніколи не можна класти в мікрохвильовку

Ніколи не кладіть ці речі навіть на «хвилиночку»

12 листопада 2020, 00:30
Поділіться публікацією:

Мікрохвильова піч значно полегшує нам життя та економить час. Але не всі продукти й предмети можна в ній розігрівати. Що не можна?

П'ять речей, які ніколи не можна класти в мікрохвильовку

фото з відкритих джерел

Заморожене м'ясо

Так, в більшості мікрохвильовок є спеціальний режим для розморожування м'ясних продуктів, але краще їм не користуватися. Почнемо з того, що цей процес відбувається нерівномірно, (тонкі краї відійдуть швидше і почнуть готуватися, а в середині буде лід). Плюс до всього, це може спровокувати розмноження бактерій.

Перець

Якщо покласти в мікрохвильовку червоний перець і включити на повну потужність, то він вибухне як яйце. Річ у тому, що капсаїцин, який міститься в овочі, під дією температури перетворюється на аерозоль і може спрацювати, як балончик, коли ви відкриєте дверцята.

Пластикові контейнери

На деяких пластикових контейнерах є позначка про сумісність з мікрохвильовкою, але їжу краще нагрівати в тарілці. Дуже багато видів пластику при нагріванні виділяють небезпечні речовини, які потрапляють в їжу, а потім в організм і можуть негативно позначитися на здоров'ї. У таких контейнерах їжу добре зберігати.

Контейнери з пінопласту

У таких контейнерах також заборонено гріти їжу, і з тієї ж причини — при високій температурі вони починають виділяти токсичні речовини.

Паперові пакети

У паперових пакетах часто розігрівають куплену в магазині булочку або сендвіч, не замислюючись, що такі обгортки можуть спалахнути під дією мікрохвиль. Краще не ризикувати!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці повторно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини