Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Ніколи не їжте наодинці: чому це шкідливо для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Ніколи не їжте наодинці: чому це шкідливо для здоров'я

Як корисніше - в компанії чи на самоті?

7 вересня 2020, 19:59 comments1024
Поділіться публікацією:

Є такий стереотип, що приймаючи їжу в компанії з друзями, людина з'їдає більше, ніж треба. Але медики з Південної Кореї спростували цей факт, зробивши нове дослідження. Про це пише видання aspekty.

Ніколи не їжте наодинці: чому це шкідливо для здоров'я

Ніколи не їжте наодинці: чому це шкідливо для здоров'я. Фото: unsplash.

Американський фізіолог Джон де Кастро упевнений в абсолютно протилежному: тільки їжа на самоті вважається правильною, дозволяючи утриматися від зайвого шматочка. Але корейці прийшли до іншого висновку: їжа наодинці з самим собою скоріше шкідлива, ніж корисна.

Проведений експеримент показав, що чоловіки, які їдять на самоті, страждають від підвищеного тиску і великої кількості холестерину в крові. Люди, які звикли їсти наодинці, мають на 45 відсотків вище ризик розвитку ожиріння і на 64 відсотки — метаболічного синдрому.

Цікавим залишається той факт, що жінки від самостійного прийому їжі страждають набагато менше, ніж чоловіки. Наприклад, ризик підвищеного метаболічного синдрому у них досягає всього 29 відсотків.

У майбутніх своїх дослідженнях вчені з Південної Кореї хочуть також врахувати такі фактори, як рівень стресу і якість сну. Це дозволить їм встановити більш точний взаємозв'язок між метаболічним синдромом та режимом харчування.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, прихована небезпека: що варто знати про мед.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини