Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо продукти, від яких не товстіють
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо продукти, від яких не товстіють

Багато хто вважає ці продукти «небезпечними» для фігури

26 липня 2020, 14:50 comments2545
Поділіться публікацією:

Багато жінок в гонитві за стрункою фігурою сідають на жорсткі дієти, не замислюючись про те, що завдають своєму організму серйозної шкоди. Дефіцит вітамінів і корисних речовин може викликати великі проблеми зі здоров'ям. Дієтолог Тетяна Дік розповіла, які продукти можна їсти, навіть тим, хто боїться погладшати.

Названо продукти, від яких не товстіють

Картопля

Цей продукт містить складні (повільні) вуглеводи, а також багато корисних речовин (калій, магній, клітковину) і від нього ви не наберете вагу, якщо виберете правильний спосіб готування. Дієтолог пояснила, що у 100 г картоплі всього 90 ккал, а в молодій і того менше. Якщо ви відварите її або запечете зі спеціями, то калорійність залишиться такою ж. Але якщо ви будете смажити на олії або у фритюрі, то це інше питання.

Вершкове масло

Так, продукт досить калорійний, з великим вмістом жиру, але від нього не товстіють. Вибирати потрібно масло 82-83% жирності, саме таке масло містить корисні жири, а в "дієтичних" або "лайт" версіях в основному замінники молочного жиру. Якщо у вершковому маслі 750 ккал, то в будь-якому рослинному 900. Але, тим не менш, любителі заправити салат "корисною" оливковою олією не завжди враховують кількість і поливають від душі.

Рис

Зрозуміло, що бурий/дикий/червоний та інші екзотичні види рису більш корисні, ніж білий, але на вагу це ніяк не впливає. Якщо вибирати білий пропарений рис, то вам абсолютно нічого не загрожує, велика частина вітамінів у ньому збережена, а калорійність рису, плюс-мінус така ж, як і в іншої крупи.

Солодощі та випічка

Не потрібно звинувачувати цукор, дріжджі і борошно в ожирінні. Винні не вони, а надмірне їх вживання. Навіть якщо ви будете їсти магазинну випічку, але в міру, то не розтовстієте. До того ж, щоб зробити її більш корисною і менш калорійною, ви можете приготувати її самостійно, знизивши кількість цукру, олії та інших добавок.

Названо продукти, від яких не товстіють - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти мають омолоджувальний ефект.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини