Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Міжнародний день кави: все, що ви хотіли знати про улюблений напій
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародний день кави: все, що ви хотіли знати про улюблений напій

Ранок у багатьох асоціюється з чашкою кави

1 жовтня 2020, 14:36
Поділіться публікацією:

Багато хто з нас любить почати свій ранок з чашечки цього ароматного і напою, що бадьорить, правда? Тому всі любителі кави можуть сьогодні відзначати свято: Міжнародна кавова організація встановила день кави 1 жовтня. Також в цей день більшість країн, які займаються його виробництвом, приступають до збору врожаю. Про це пише видання segodnya.

Міжнародний день кави: все, що ви хотіли знати про улюблений напій

Міжнародний день кави. Фото: pixabay

На просторах інтернету ходить багато чуток і легенд про те, як же з'явився цей напій. Але найпопулярніша історія про ефіопського пастуха і його кіз. Тварини їли листя дикорослого кавового дерева, і починали несамовито скакати і бігати. А потім гілка цього дерева потрапила в руки до арабів, а від них уже до турків. І по такому ланцюжку справа дійшла і до України — Юрій Кульчицький отримав 300 трофейних турецьких мішків з зернами. Всі ці події відбувалися ще в XVII столітті, тому відомо, що каву любили пити козаки.

Баристи розповідають, що підібрати улюблений сорт кави варто кожному індивідуально. Тому що в сучасному світі є безліч різних сортів і смаків, і вкрай важливо знайти саме той, який буде дарувати вам правильний і приємний післясмак. Також фахівці додають, що слід бути обережними та не зловживати кавою. Найоптимальніша доза кофеїну за день — 400 мг (або 4-5 чашок).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, корисний побічний ефект: якими ще якостями володіє кава.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини