Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікарі перерахували несподівані причини головного болю
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі перерахували несподівані причини головного болю

Головний біль - актуальна проблема для багатьох людей

30 серпня 2020, 00:30 comments1205
Поділіться публікацією:

Головний біль є однією з найбільш поширених скарг, з якою пацієнти звертаються до лікаря. Вона може виникнути через різні причини. Лікарі Сергій Агапкін та Андрій Реутов виданню "Рамблер" перерахували найнесподіваніші з них.

Лікарі перерахували несподівані причини головного болю

Головний біль

Чинники, які викликають біль в голові, бувають різної природи, проявів і тривалості. Якщо цей симптом турбує часто, тоді варто звернутися до лікаря і пройти обстеження. Іноді головний біль може виникнути через збій режиму сну, стресу, переїдання або фізичного навантаження. Але є й інші причини.

Фахівці відзначили, що вживання червоного вина може викликати подібну реакцію, тому що в ігристому напої містяться таніни — фенольні сполуки, які можуть призвести до головного болю. Та й в цілому, будь-який алкоголь сповільнює кровоток і знижує тиск, тому стан може погіршитися.

Крім цього, викликати головний біль може вживання "переробленого м'яса", зокрема ковбас і сосисок. Справа в тому, що ці продукти містять нітрати, які при попаданні в організм перетворюються в нітрити — азотисті сполуки, які розширюють судини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна терпіти головний біль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини