Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Корисний побічний ефект: якими ще властивостями володіє кава
commentss НОВИНИ Всі новини

Корисний побічний ефект: якими ще властивостями володіє кава

Дарує не тільки бадьорість

3 вересня 2020, 16:08 comments1490
Поділіться публікацією:

Популярність цього смачного напою не тільки в тому, що він наповнює енергією. Кава також  володіє ще кількома дивовижними ефектами. Детальніше про це знає дієтолог і представник Академії харчування та дієтології штату Нью-Йорк Джонатан Вальдес. Про це пише видання panno4ka.

Корисний побічний ефект: якими ще властивостями володіє кава

Корисний побічний ефект: якими ще властивостями володіє кава. Фото: unsplash.

Експерт розповідає, що кава знижує ризик розвитку діабету і серцево-судинних захворювань, а також раку товстої кишки. Це пов'язано з тим, що в його складі є поліфенол — хімічна речовина широкого спектра. Також його можна знайти в фруктах, овочах і чаї.

Кава захищає серце від хвороб. А все тому, що в ній є антиоксиданти — природні рослинні сполуки. Вони є відмінною профілактикою деяких хронічних хвороб. Такий антиоксидант як хлорогенова кислота, допомагає знизити рівень холестерину, тригліцеридів і цукру в крові.

Щоб не нашкодити своєму здоров'ю, фахівець рекомендує випивати від 1 до 3 чашок кави в день. Також Джонатан Вальдес підкреслює, що в нефільтрованій каві (френч-прес і шота еспресо) міститься інгредієнт, який називається кафестол. Від нього може виникнути зворотний ефект: підвищений рівень "поганого" холестерину, що навпаки збільшує ризик серцевих захворювань.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, дієтолог розповіла, як налагодити травлення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини