Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Контролюємо вагу влітку: п'ять основних способів
commentss НОВИНИ Всі новини

Контролюємо вагу влітку: п'ять основних способів

Здоровий спосіб життя допоможе вам тримати вагу в нормі

7 липня 2020, 13:55 comments1127
Поділіться публікацією:

Якщо не хочете набрати влітку кілька зайвих кілограмів, тоді варто уважно стежити за своїм раціоном харчування і не забувати про фізичну активність. Але це далеко не все. На своїй сторінці в Instagram ендокринолог Катерина Янг розповіла, за допомогою яких способів можна контролювати свою вагу.

Контролюємо вагу влітку: п'ять основних способів

Водний баланс

Після пробудження випивайте 1-2 склянки теплої води. А ще краще додайте в неї лимон, імбир або м'яту. Влітку не забувайте підтримувати в нормі водний баланс, тому щодня вживайте близько 1,5 літрів води. Між прийомами їжі можна пити м'ятний чай або настій шипшини. Ці засоби зменшують набряклість і налагодять роботу жовчевідтоку.

Харчування

Літо — сезон ягід і фруктів, тому додавайте їх у свій раціон якомога частіше. Однак, краще віддайте перевагу низькофруктозним варіантам. У меню повинні регулярно з'являтися свіжі овочі та зелень, а також м'ясо, риба, птиця. Бажано виключити з раціону солодку газовану воду і соки — в них міститься багато цукру і відсутні вітаміни.

Фізична активність

Гуляйте мінімум 30 хвилин в день. Ідеально поєднати прогулянку і фізичну активність: ходьбу, скандинавську ходьбу, біг або зарядку. На фізичні вправи виділяйте 20-45 хвилин в день. Чудово підійдуть танці, плавання, бадмінтон, гри в м'яч, робота в саду. Фізичне навантаження допомагає глюкозі потрапити в клітини без участі інсуліну та підвищення його рівня, а значить зниження ваги буде відбуватися активніше.

Сон

Засинайте до півночі. Так встигнете зловити пік вироблення мелатоніну і підтримаєте у нормі кортизол. Якщо засинаєте глибоко за північ, то це загрожує переїданням на наступний день — від 150 ккал за кожну годину неспання після опівночі.

Розслаблення

Практикуйте техніки розслаблення. Від 5 хвилин в день для активації парасимпатичної системи. Саме вона наводить лад у організмі після стресу, знижує тривогу, нормалізує травлення, рівень глюкози в крові та сон.

Контролюємо вагу влітку: п'ять основних способів - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які напої заважають схуднути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини