Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кавуни, персики, дині: до чого може привести надлишок глюкози в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Кавуни, персики, дині: до чого може привести надлишок глюкози в організмі

Виявляється, вживання сезонних соковитих фруктів може бути не тільки корисним, а й небезпечним

16 серпня 2020, 09:38 comments1395
Поділіться публікацією:

У фруктах, деяких овочах, ягодах і меді міститься ізомер цукру — фруктоза, — який при високій концентрації в організмі не тільки викликає зайву вагу, але і провокує венозне розширення на ногах, серцево-судинні захворювання, проблеми з хребтом, ряд запальних процесів і навіть панічні атаки. Про це розповіла практикуючий дієтолог Наталя Гончарова, передає видання "NewsYou".

Кавуни, персики, дині: до чого може привести надлишок глюкози в організмі

Так, за словами фахівця, влітку, коли сезонні овочі і фрукти насичуються солодким елементом, високий ризик дістати собі небажані наслідки, а значить, слід обмежувати вживання таких продуктів, особливо перед сном.

"Справа в тому, що фруктоза засвоюється гірше, ніж сахароза і глюкоза, але сама солодкість відчувається нижче. Тому часто люди переїдають сезонні овочі і фрукти, вважаючи, що це не загрожує навіть підвищенням маси тіла", — зазначає Гончарова.

Також вона додала, що непереносимість фруктози можна визначити тільки за допомогою здачі аналізів, але, якщо вона вроджена, то дитина категорично не буде їсти овочі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про перелік продуктів, від яких бажано відмовитися в спекотний літній сезон .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини