Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Худніть з розумом: п'ять найнебезпечніших для організму дієт
commentss НОВИНИ Всі новини

Худніть з розумом: п'ять найнебезпечніших для організму дієт

Ці дієти наносять організму великої шкоди та призводять до плачевних наслідків

1 червня 2020, 09:45 comments1419
Поділіться публікацією:

Багато людей намагаються підкоригувати фігуру, щоб бути здоровішими і стрункішими. Але робити це потрібно правильно і з розумом. Є кілька дієт, які шкодять здоров'ю і замість схуднення призводять до великих проблем зі здоров'ям.

Худніть з розумом: п'ять найнебезпечніших для організму дієт

Біохакінг

Це система контролю за здоров'ям, яка зараз в тренді. Прихильники біохакінгу впевнені, що за допомогою цього підходу можна поліпшити свій стан, підвищити енергію, продуктивність і задоволеність життям. Ця система передбачає циклічне голодування та інші неоднозначні практики. Але тривала відмова від їжі може бути небезпечною для здоров'я. В першу чергу, порушується обмін речовин, знижується імунітет, відбувається збій у роботі гормональної системи.

Монодієти

Суть цієї дієти полягає в тому, щоб протягом тижня-двох харчуватися одним видом продукту — яблуками, гречкою, кефіром і т. д. Природно, при такому обмеженому раціоні організм майже не отримує поживних речовин, до того ж порушується обмін речовин через різке збільшення в харчуванні певних компонентів. Наприклад, при цитрусових дієтах слизова шлунка дратується фруктовими кислотами, а це призводить до розвитку гастриту.

Питна

За правилами цієї дієти протягом 30 днів можна вживати тільки рідку їжу — воду, соки, пюре, протерті супи. Ось тільки творці дієти не врахували, що організм людини не пристосований для їжі такого роду. Жування необхідно для нормального кровообігу ясен і запуску процесу травлення, а шматочки їжі і клітковина стимулюють перистальтику.

Солодка

Ну, що може бути краще, ніж солодка дієта? Протягом тижня дозволяється їсти солодощі у вигляді цукерок або шоколаду, які можна запивати чорною кавою без цукру. Просто мрія, а не схуднення. Але різкі стрибки рівня глюкози в крові поряд з браком інших компонентів загрожують серйозними порушеннями в роботі організму. Пару-трійку кілограмів ви, може бути, і втратите, але натомість отримаєте слабкість, головні болі, печію, пригнічений настрій, відсутність лібідо і порушення менструального циклу.

Лимонна

Суть цієї дієти полягає в тому, щоб протягом 10 днів вживати воду з додаванням лимонного соку або кленового сиропу. Їсти при цьому не можна, але іноді допускається вживання некалорійних страв — наприклад, вівсянки без масла і солі один раз в день. Але організм при цьому відчуває гострий дефіцит поживних речовин (крім вітаміну С і вуглеводів), який відбивається на його роботі. Така дієта може привести до проблем з травленням, а також до почуття постійної слабкості і виснаження.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей вибирають для схуднення фруктову дієту, але чи настільки вона корисна для організму, як кажуть?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини