Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерти розповіли, який напій рятує від інсульту
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, який напій рятує від інсульту

Фахівці виявили позитивний взаємозв'язок

15 вересня 2020, 15:42
Поділіться публікацією:

З приводу корисності кофеїну ведеться багато суперечок: хтось переконаний в його користі, хтось — навпаки. Вчені з університету Колорадо з'ясували, що цей смачний напій допомагає знизити ймовірність розвитку інсульту і серцевої недостатності. А антиоксиданти, які входять до його складу, перекривають певні факти ризику, передає видання changeua.

Експерти розповіли, який напій рятує від інсульту

Напій, який може захистити від інсульту. Фото: unsplash

Спочатку експерти хотіли дізнатися, як кава впливає на серцево-судинну систему. Щоб з'ясувати це, вони враховували кількість випитої кави і стан серцево-судинної системи учасників експерименту. Після чого фахівці прийшли до висновку, що кава позитивно впливає на мозок, серце і судини. А також знижує ризик інсульту на 8 відсотків, а ризик серцевої недостатності — на 7 відсотків.

Доктор Лаура Стівенс розповіла, що всі три проведені дослідження показали позитивний взаємозв'язок між вживанням кави і зменшенням ризику розвитку серцевої недостатності. Також вона додала, що під час дослідження, вони знаходили цікаві факти. Вони були раніше заявлені в інших наукових експериментах і доводять ще й те, що кава може запобігти раковим захворюванням, врятувати від головних болів і зайвої ваги.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти є найбільш токсичними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини