Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог розповіла, які літні ягоди найкорисніші
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розповіла, які літні ягоди найкорисніші

Ці ягоди багаті на вітаміни та корисні речовини

21 липня 2020, 09:20 comments1216
Поділіться публікацією:

Літня пора радує нас достатком фруктів, овочів і ягід, які дуже корисні для організму завдяки своєму вітамінно-мінеральному складу. На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Анна Гоголєва назвала найкращі літні ягоди та розповіла про їхні дивовижні властивості.

Дієтолог розповіла, які літні ягоди найкорисніші

Полуниця

Ця ягода — справжнє джерело вітамінів: в ній міститься ціла лінійка вітамінів групи В: В1, В2, В3 і В9, В7, а також вітаміни, які "захищають" наш імунітет: С, А, Е. Полуниця покращує травлення, допомагає зміцнити імунітет, покращує апетит, допомагає роботі нирок, зміцнює нервову систему і навіть захищає організм від діабету і серцево-судинних захворювань.

Чорниця

Вона містить велику кількість корисних речовин, які потрібні кожному організму: вуглеводи, фосфор, калій, магній, мідь, залізо, а також цілий список корисних вітамінів: А, В, вітаміни С, вітаміни РР та інші. Також, чорниця — це найцінніший антиоксидант, який допомагає виводити з організму шкідливі речовини та захищає його від розвитку ракових клітин. Чорниця зміцнює наш імунітет, покращує зір, допомагає відновити жіноче здоров'я, допомагає знизити рівень цукру в крові, нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту.

Вишня

Одна з найкорисніших ягід у світі. Вона містить вітаміни Е, С, РР і групи В. Також у складі вишні є каротин, фолієва кислота, фруктоза, глюкоза, пектини, органічні кислоти та унікальна елагова кислота, яка блокує ріст ракових клітин і покращує роботу нирок. Ще вишня зміцнює серцево-судинну систему.

Черешня

Ця ягода містить унікальну речовину — кумарин, який підвищує загальний тонус всього організму. А ось каротиноїди та флавоноїди, які містяться в черешніпокращують стан судин, зміцнюють і захищають їх, нормалізуючи процес згортання крові. Черешня — сечогінний продукт, який покращує колір обличчя і прибирає набряки під очима, а в тандемі з клітковиною допомагає налагодити обмін речовин.

Ожина

Ягода, яка містить чи не найдовший список корисних і лікарських речовин. В її складі є такі мінеральні речовини як мідь, нікель, кобальт, фосфор, магній, залізо та інші мінерали для роботи судин і поліпшення складу крові. Ожина також містить лимонну, винну, яблучну і саліцилову кислоти, дубильні сполуки, амінокислоти, пектини, клітковину, сахарозу та фруктозу.

Смородина

Це найкраща ягода для боротьби з авітамінозом. Містить вітамін С, вітаміни А, Е, вітаміни групи В, мінерали. Вона приводить в тонус організм, очищає кров, розширює судини, покращує апетит, підвищує гемоглобін. Використовується при гастриті, виразці та хворобах кишківника.

Малина

Це дуже смачні ліки та справжня ягода краси! Малина містить величезна кількість вітамінів: вітаміни А, С, Е, PP, B2, які відповідають за пружність шкіри та гарний колір обличчя, а також додають ресурси всьому організму. Також вона містить багато міді та фолієвої кислоти, які особливо необхідні вагітним жінкам для розвитку здорової дитини.

Дієтолог розповіла, які літні ягоди найкорисніші - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка ягода запобігає розвитку онкології.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини