Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чотири шкідливі звички в їжі, нав’язані нам з дитинства
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири шкідливі звички в їжі, нав’язані нам з дитинства

Ці звички заважають ступити на шлях правильного харчування

15 червня 2020, 16:30 comments2619
Поділіться публікацією:

Багато людей намагаються схуднути і перейти на здорову їжу, але час від часу "зриваються" через свої шкідливі харчові звички. І деякі з них нав’язані нам ще в дитячому віці. Які саме?

Чотири шкідливі звички в їжі, нав’язані нам з дитинства

Запивати їжу водою та іншими напоями

Згадайте, як в дитинстві батьки вмовляли нас поїсти. Вони не приймали відмов, не дивилися на сльози і не завжди не вірили в те, що нам правда не хочеться їсти. Тому доводилося слухатися і "проштовхувати" обід за допомогою солодкого чаю, компоту або лимонаду. Тепер ми розуміє, що вода та інші напої під час трапези погіршують травлення, а то і додають кілька кілограм. Але все одно, досі чомусь дуже важко робити хоча б півгодинні інтервали між прийомами їжі.

Шкідливі перекуси

Перекус, який давали нам батьки в школу, як правило, був дуже щедрий. Бутерброди з маслом, ковбасою і сиром заходили на "ура". Так, і зараз багато хто купує калорійну їжу, тому не варто дивуватися, що після стількох років поглинання порцій холестерину, нам складно зрозуміти, що перекус – це 10 горішків мигдалю, зелене яблуко або гілочка селери.

Заохочувальний десерт

Ще одна помилка дитячого раціону – мотивувати дитину з'їсти обід за допомогою солодощів. У дітей важливо виховувати культуру правильного харчування. Не можна змушувати дитину з'їсти великі порції "першого" і "другого", щоб отримати смачний десерт. Такий підхід формує неправильне сприйняття їжі, а також зайві кілограми.

Відпочинок після трапези

"Іди відпочинь, нехай сало зав'яжеться" — а вам казали таку фразу після ситного обіду? Напевно, вона звучала з вуст всіх турботливих батьків. Але сучасні дієтологи категорично виступають проти такої звички. Після їжі не рекомендується відпочивати, а навпаки, більше рухатися. Якщо нехтувати ці правилом, то з'явиться тяжкість в животі і печія.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не варто пити під час їжі. А ви знаєте ці причини?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини