Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому не можна їсти багато яєць: думка експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не можна їсти багато яєць: думка експертів

У дослідженні взяли участь більше 29 тисяч людей

8 вересня 2020, 18:04
Поділіться публікацією:

Якщо в день їсти більше 3-х яєць, то це може викликати ризик серцево-судинних захворювань. Про це заявили експерти з американського департаменту профілактичної медицини Північно-західного університету Чикаго, передає видання changeua.

Чому не можна їсти багато яєць: думка експертів

Чому не можна їсти багато яєць: думка експертів. Фото: unsplash.

Фахівці провели кілька досліджень, після яких їм вдалося встановити, що в одному яйці міститься приблизно 186 мг холестерину, а значить — в 3-4-х вміст холестерину досягає близько 750 мг. Така кількість холестерину за один день перевищує дозволену норму більше, ніж в половину. А саме — на 60 відсотків.

Щоб встановити такий факт, вчені запросили більше 29 тисяч учасників. І вони прийшли до висновку, що кожні 300 мг холестерину можуть становити загрозу передчасної смерті і підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Також експерти наполягають на тому, що найкраще їсти яйця термічно обробленими. Тому як вживання сирих яєць може бути не зовсім безпечно: це може посприяти зараженню хворобами. У сирому вигляді дозволяється куштувати тільки перепелині яйця.

Крім того, що потрібно дотримуватися правильної норми яєць в день, рекомендується чергувати смажені і варені яйця. Тому як в першому варіанті приготування міститься досить велика кількість жиру.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лікар пояснила, яка ковбаса вважається найменш шкідливої.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини