Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим корисна звичайна капуста: 5 неймовірних властивостей
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим корисна звичайна капуста: 5 неймовірних властивостей

На перший погляд, капуста може здатися мало корисним овочем

29 травня 2020, 09:40 comments1924
Поділіться публікацією:

Раціон харчування повинен бути різноманітним, тому додайте в меню овочі, фрукти та інші продукти. Дієтологи кажуть, що особливу увагу слід приділити звичайній капусті, адже в ній містяться близько 40 антиоксидантів, вітамінів та інших цінних речовин. Чим же вона така корисна?

Чим корисна звичайна капуста: 5 неймовірних властивостей

Капуста і вітамін С

Цей вітамін відіграє важливу роль для організму, тому що допомагає зміцнити захисні функції імунної системи. А в 80 грамах капусти міститься 85% рекомендованої дози вітаміну С в день, як і в невеликому апельсині. Особливо корисна в цьому плані червона капуста.

Капуста зменшує хронічне запалення

Завдяки багатому вмісту антиоксидантів, капуста може боротися з хронічним запаленням (запальні захворювання кишечнику, ревматоїдний артрит, а також серцеві недуги).

Капуста покращує травлення

До складу капусти входять нерозчинні харчові волокна або клітковина, які збільшують кількість корисних бактерій в кишечнику. Нерозчинна клітковина є паливом для таких корисних видів бактерій як Bifidobacteria і Lactobacilli.

Капуста і тиск

Збільшення дієтичного калію в раціоні сприяє зниженню високого артеріального тиску. А в 100 грамах червоній капусті міститься 243 мг.

Капуста і здоров'я серця

Червона капуста містить рослинні пігменти антоцианіни (сімейство флавоноїдів), які й надають їй такий яскравий колір. Вчені знайшли зв'язок між антоціаніном і зниженням ризику серцевих захворювань. Крім цього, капуста здатна зменшувати високий артеріальний тиск і ризик захворювання коронарної артерії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому корисно їсти брюссельську капусту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини