Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чи впливає кава на схуднення: відповідь дієтолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи впливає кава на схуднення: відповідь дієтолога

В зернах кави міститься кілька активних речовин

9 липня 2020, 15:20 comments1315
Поділіться публікацією:

Про користь і шкоду кави написано немало. Деякі люди вважають, що за допомогою цього напою можна підкоригувати фігуру, скинувши кілька кілограмів. Та чи так це? На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Вікторія Кляуз розповіла, як кава впливає на процес схуднення.

Чи впливає кава на схуднення: відповідь дієтолога

Антон Новодережкин/ТАСС

Фахівець зазначила, що у складі кави є кілька активних речовини, основною з  яких є кофеїн. Саме він стимулює в організмі вироблення гормонів дофаміну (дарує ясність розуму і бадьорість) і норадреналіну (розщеплює жири). Але кофеїн не створює дефіциту калорій, тому без дотримання потрібного харчування схуднення не відбудеться. А ефект "спалювання жиру" буде більш вираженим у людей з нормальною вагою, а не у тих, хто страждає ожирінням.

Лікар розповіла, що з часом розвивається звикання до напою, і для досягнення ефекту схуднення потрібна буде більша доза. Але чим вона більша, тим яскравіше проявляються побічні дії (серцебиття, безсоння, тремор, нудота).

Вікторія Кляуз підкреслила, що кофеїн міститься в зеленому чаї. Отож можна замінити одну чашку кави  на три чашки зеленого чаю, і ви отримаєте ту ж  кількість кофеїну, тільки шкоди здоров'ю  завдасть набагато менше.

Чи впливає кава на схуднення: відповідь дієтолога - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому влітку треба пити менше кави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини