Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чи можна їсти вівсянку кожен день: відповідь дієтолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна їсти вівсянку кожен день: відповідь дієтолога

Користь організму приносить тільки натуральна вівсянка

5 липня 2020, 08:50 comments1854
Поділіться публікацією:

Чи можна їсти вівсянку кожен день: відповідь дієтолога

Bigstock, IPTC

Вівсяна каша — один з найпопулярніших сніданків. Але мова йде тільки про натуральний, а не швидкорозчинний продукт. Вівсянка насичує наш організм вітамінами і корисними речовинами, але можна її вживати кожен день? Про це на своїй сторінці в Instagram розповіла дієтолог Альбіна Комісарова.

"Можна їсти вівсянку кожен день чи вона "вимиває кальцій"? Дійсно, частка правди в цьому висловлюванні є, але 1 ст. молока заповнить цю втрату. Пам'ятайте, що ключовий момент — різноманітність", — написала лікар-дієтолог.

Експерт також зазначила, що ідеальним можна назвати сніданок, який містить вуглеводи, білки, жири. Якщо, з'ївши кашу з ранку, за півгодини/годину ви відчуваєте себе голодними — тоді краще снідати переважно білкової їжею з ранку: яйця, курка; сир. А якщо ви наїдаєтеся кашею, то основою сніданку повинні бути крупи, хліб, мюслі.

Комісарова ще попередила, що на сніданок краще відмовитися від солодкого. Справа в тому, що швидкі вуглеводи дають різкий сплеск інсуліну і такий же швидкий спад, через це вас знову замучит голод і швидше за все протягом дня ви будете переїдати.

Чи можна їсти вівсянку кожен день: відповідь дієтолога - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка каша на сніданок знизить ризик інсульту



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини