Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чи є користь від заморожених овочів та фруктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є користь від заморожених овочів та фруктів

Заморожені овочі і фрукти можуть бути навіть кориснішими, ніж свіжі

17 липня 2020, 03:25 comments1255
Поділіться публікацією:

Багато господинь використовують заморозку, щоб надовго зберегти свіжість і зовнішній вигляд продуктів, зокрема овочів і фруктів. На своїй сторінці в Instagram лікар-нутриціолог Анна Грін розповіла, наскільки цей метод корисний для здоров'я.

Чи є користь від заморожених овочів та фруктів

Численні дослідження доводять, що заморожування практично ніяк не впливає на вміст вітаміну С в продуктах (одного з найбільш нестійких вітамінів). І це незважаючи на те, що у свіжих овочах і фруктах він втрачає свої корисні властивості за кілька днів зберігання.

Фахівець зазначила, що у складі правильно замороженої стручкової квасолі і цукіні набагато більше біоактивних речовин, ніж у сирому вигляді.

Аналіз змісту вітамінів C, E, B2 і каротину в кукурудзі, моркві, брокколі, шпинаті, стручковій квасолі, горосі, полуниці і голубиці показав, що порівняно зі свіжими продуктами:

- вітамін С містився в такій же або більшій кількості;

- в замороженому брокколі вітаміну В2 виявилося більше, ніж у свіжому; в горосі — менше. В інших овочах і ягодах вітаміну було стільки ж;

- вітаміну Е було стільки ж, скільки у свіжих, за винятком трьох зразків;

- бета-каротин зберігся в повному обсязі в шпинаті і стручковій квасолі, в меншій кількості в порівнянні зі свіжими — в горосі і моркві, і повністю розклався в голубиці, полуниці та кукурудзі;

Лікар наголосила, що в заморожених продуктах добре зберігаються антиоксидантні речовини, включаючи вітамін С і флавоноїди. Ці речовини допомагають запобігти різним захворюванням, у тому числі і раку, і благотворно впливають на роботу всього організму.

Чи є користь від заморожених овочів та фруктів - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які овочі допоможуть зміцнити імунну систему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини