Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який продукт може врятувати від розвитку гіпертонії
commentss НОВИНИ Всі новини

Який продукт може врятувати від розвитку гіпертонії

Цей продукт багатий на речовини, які регулюють тиск

23 червня 2020, 09:15 comments1278
Поділіться публікацією:

Медики стверджують, що в раціоні харчування повинен регулярно з'являтися натуральний йогурт. Він не тільки покращує роботу травлення, але й знижує ризик розвитку гіпертонії.

Який продукт може врятувати від розвитку гіпертонії

Відомо, що цей молочний продукт багатий на пробіотики, калій, кальцій, фосфор, магній, вітаміни В5, В12. Ці елементи здатні захистити від стрибків артеріального тиску, тому що мають антигіпертензивну дію. Вони знижують обсяг циркулювальної крові, збільшують ширину просвіту судин, і, тим самим, знижують загальний периферичний опір (ОПВ). Також вони зменшують силу серцевих скорочень і серцевий викид.

Дієтологи кажуть, що такою корисною властивістю володіє тільки натуральний йогурт, без різних хімічних добавок. Його можна з'їсти після сніданку. При регулярному вживанні йогурту (не менше 5 разів на тиждень) ризик розвитку гіпертонії знизиться на 25%. При цьому, крім мінералів, які допомагають зменшити вірогідність появи захворювання, включається інший захисний фактор.

Деякі пробіотичні бактерії, які ферментують молоко для створення йогурту, виробляють речовини, що регулюють кров'яний тиск, так як і препарати-інгібітори.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, при якому тиску ставиться діагноз "гіпертонія".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини