Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як організм сигналізує про критичні збої в харчуванні
commentss НОВИНИ Всі новини

Як організм сигналізує про критичні збої в харчуванні

Організм швидко реагує на дефіцит магнію та інших речовин

19 серпня 2020, 18:05 comments1035
Поділіться публікацією:

Основою здоров'я є правильно збалансоване харчування, під яким розуміється сукупність процесів, пов'язаних зі споживанням харчових речовин і їх засвоєнням, завдяки чому забезпечується нормальне функціонування всього організму. На своїй сторінці в Instagram лікар-нутриціолог Світлана Нікітчук розповіла, як наше тіло сигналізує про різні проблеми з травленням.

Як організм сигналізує про критичні збої в харчуванні

Хронічна втома і постійні скачки настрою

У більшості випадків такі симптоми свідчать про нестачу магнію. За рахунок Mg в людському організмі виробляється енергія. Також магній покращує вироблення дофаміну і серотоніну. Заповнити його недолік в організмі допоможе фундук та інші горіхи, а також какао, морська капуста, овес і пшеничні висівки.

Тріщинки на губах і в куточках рота

Також сюди входить м'язова слабкість, проблеми з концентрацією уваги і посилене випадіння волосся — ці ознаки вказують на дефіцит вітаміну В2 (рибофлавіну). Він допомагає тілу переробляти білки, жири і вуглеводи, а також забезпечує кисень, необхідний для вироблення енергії. Для того, щоб заповнити його запаси, слід вживати сир Фета, яйця, мигдаль, арахіс і молочні продукти.

Постійна сухість у роті + дратівливість

Ці симптоми можуть сигналізувати про брак в організмі вітаміну В3 (нікотинової кислоти), який позитивно діє на роботу серця і судин, знижуючи рівень "поганого" холестерину. Цього вітаміну багато в м'ясі птиці, особливо курячій грудці, арахісовій олії, тунці і грибах.

Спеціаліст зазначила, що кращою діагностикою при проблемах з харчуванням є здача аналізів. Але до свого організму також варто прислухатися.

Як організм сигналізує про критичні збої в харчуванні - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які харчові пастки заважають здоровому харчуванню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини